Monday, December 27, 2010

sukenye bile die cerie (^,^)

assalamualaikum

kembali mengaktipkan diri dengan duniamaya
kerana tiada teman seakrab 'teman maya' yang bisa diluahkan segalanya
walaupon teman itu adalah sesuatu yang bisu
xmengapa..
kerna hanya dengan meluahkan kita akan dapat mengurangkan stress dihati
OK.SILE JANGAN MEREPEK FARIEDA!!

ok,[cmne aku nk start ni!blur gler..haha]
perempuan dan hadiah memang xdapat nak dipisahkan
xcaye cube tanya perempuan2 diluar sne..
hipokrit la kalo dorang kate 
'sori,i xske hadiah2 ni..hellow'
tu tipooo 2..
sebab tula perempuan lebih memilih
1.lelaki macho+ske bg hadiah
2.lelaki hancur+ske bg hadiah
daripada
1.lelaki hancur+prangai hancur
2.lelaki macho+xske bg hadiah
[faktor len ceterus paribus]--> rujuk kamus ekonomi.=p

ok,now..let me share u one thing..
10 HADIAH UTAMA YANG SERING DILUPAKAN UNTUK ORG TERSAYANG

1. Hadiah Mendengar: 
Berikan hadiah ini kepada yang memerlukan, dan kamu hendaklah benar-benar mendengar apa yang dikatakan. Jangan mencelah, jangan berangan-angan dan jangan merancang bagaimana kamu hendak membalas.
[tapi,pastikan korang korek telinge dulu..takot tersalah dgr..haha]

2. Hadiah Tanda Kasih: 
Jangan kedekut memberikan pelukan, ciuman dan ramasan tangan. Biarkan tanda-tanda kecil ini tunjukkan kasih dan sayang yang ada di dalam diri kamu.
[amaran keras : ni utk family, suami/isteri dan kwn sme jantina sje ok..tp kalo laki cium laki errr...]

3. Hadiah Sehelai Nota: 
Ia mungkin ringkas seperti “Sayang Awak” atau sesuatu yang kreatif seperti sebuah puisi. Letakkan nota-nota ini di tempat yang tidak disangka oleh orang yang dikasihi.
[macam time aku kat asrama dlu..slalu dapat 'hepi study','gudlak exam'..suke2 (n_n)]

4. Hadiah Ketawa:
  Berikan sesuatu yang melucukan seperti gambar kartun atau artikel. Mesejnya ialah, “Saya suka ketawa bersama awak.”
[heeee..ktawe leh ilangkan tensen kn]

5. Hadiah Puji-Pujian: 
Sesuatu yang simple seperti “Warna merah memang ngam dengan awak” atau “Sedap masakan awak” mempunyai nilai yang tinggi kepada orang yang mungkin merasa dia.
[jangan puji lebih2..t timbul riak plak..bg yg kne puji down to earth ok]


6. Hadiah Bantuan: 
Tolong basuh pinggan mangkuk, buang sampah, jaga anak, dll.
[bantu dengan seiklas hati bukan seiklas kaki]

7. Hadiah Bersendirian:
  Adaketika kita hanya mahu bersendiri. Peka kepada saat-saat itu dan berilah masa dan ruang untuk dia bersendiri.
[terutama time org 2 tgh mrh..let him/her calm theirself down dlu]

8. Hadiah Keceriaan: 
Cuba sedaya upaya supaya kita sentiasa ceria apabila bersama orang-orang yang dikasihi.
[sukanya bila dia ceria~]

9. Hadiah Riadah: 
Sertai sesuatu sukan/aktiviti yang disukai oleh orang yang dikasihi. Kalah pun tak apa, kamu masih menang.
[hulamak,yg ni aku pon failed..haha]

10. Hadiah Doa: 
Selalu berdoa untuk kesejahteraan orang-orang yang dikasihi dan beritahu mereka yang mereka setiasa berada di dalam doa kita.
[ni yg utama..org yg menyayangi kt sntiasa mendoakan kita dlm stiap doanya]

jadi,kesimpulannya..hadiah ni bukan stakat material je..tp spiritual jugak..n yg pnting xsume perempuan suke hadiah material..mksud aku,xsemua perempuan MATERIALISTIK!!
kpd perempuan2 diluar sne..bataskan diri anda dgn hadiah2 yg diberikan oleh kaum laki.bkn ape..bak kate mak aku..lelaki ni selalu memberi dengan niat ingin menerima sesuatu..
kpd lelaki pulak jangan manjakan sangat pasangan anda dgn adiah material,t kalo dah kehilangan mule la nk ungkit..'eh,i dh bg u ni,dh bg u tu..xkenang budi la u ni'...kecuali kalo org yg korg syg tuh mak ke,kakak ke,adik ke,istri ke bolehla..
ok,thats oll..
papai
p/s : jangan sampai terhutang budi takut nanti tergadai body jagela maruah diri..

Sunday, December 26, 2010

cuti!!! CUTI!!!! cuti!!!

Assalamualaikum

wah!!!gler lame x update blog kan..hahaha..
hampir aku lupe password untuk blog nih..
urm..setelah sekian lame x update blog..
rasenye aku sampai takde idea nak tulis ape..
eh silap..bukan xde idea tapi terlalu banyak yang nak dicerite..
ermm...nak stat dari mane ek??
urm...pasal KEJE?xbest pon..[stakat keje 3 ari bek xpayah citer r beb!]hahaha
pasal GUNTING RAMBUT??errmm..xleh..aurat..hihi
pasal JALAN2??alamak,banyak sangat la jalan2 nye..nk mule dari mane?
okeh,mandi kat STARHILL..huhu..xde ape nk cter
pegi kenduri kendara??skali jek pon ikot mak..
jalan2 ngan kawan..ermm 
[xkan nk cter men boling pastu masuk longkang jek n xpnh strike]
tgk wayang???cter HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH..huh!!xbest~
wat kek batik??semestinye..itu dah jadi rutin..
smpaikan mrs.papa nek boring tgk aku wat kek batik kat uma
tp xpe mak..adik kan dah masakkan sosej role+meat role..sdap kn??hehe
tapi yang bestnye aku jumpe tempat karok yang best kat jaybee..
taraaaa...ALIBABA KARAOKE..
murah..rm5 utk 2 jam n tmpt die exclusive..bilik yg besar..
xmen la karok jamban..=p
so,aku rase kali ni post aku xde ape yang dapat aku critekan..
yang penting aku dah nak start sem baru..
result???aku memegang prinsip
'jangan tanye orang kalo xnak orang tau kau punye'
hahaha

p/s : ni je gambar yang aku ade..gmbar karok xdapek nk release..sume kat kamera depa..

Saturday, November 20, 2010

dari penang ke kodiang


Kali ni aku xnk crite tentang perjalanan aku beraya diperantauan..aku cume nk berkongsi [itu pon kalo ade org nk bce post ni] tentang erti idop yang aku dapat dari lebaran aidiladha kali ni.ntah kenape aku rase ade perasaan keharuan n aku dapat rase erti beraya aidiladha..mungkin slama ni rutin raya aku sentiasa sama kat jhr..kat jhr sambutan aidiladha xberapa meriah..its just u go to mosque n pray then go home n tgk tv sampai ke mlm..kalo ade tetamu layan jela..tp mostly ramai yg g amek daging korban..xsemeriah adilfitri..
 
But,bile aku jadi perantau aku dapat rase syahdunye bile dengar takbir raya..serase macam kite sorang musafir di hari raya [hohoho]..tp xde la sampai mengalir air mata..wa rock beb..erm,lagi satu aku rase terharu sangat sebab abah pin [ayh as] sanggup bersusah payah pnjam kete storm utk kami beraye bersame2..rase macam nyusahkan sangt..tp,alhamdulillah rase happening die tuh hanya tuhan saje yang tau..trase macam beraye dengan kuarge sendiri..,yang paling best nila gak 1st time aku dapat duit raya di aidiladha..kat jhr xde pon mcm tuh..huhuhu..

Aku paling suke dengan suasana kampung as..ye,aku memang xde kampung..kampung aku kat jhr yela uma makcik aku..tu pon uma teres..so,aku rase macam ade kat sebuah tempat yang sangat cantik..ade padi yang menghijau,pelangi petang,langit yang membiru [langit biru,awan putih kn??],fresh air without pencemaran...waaaa...really fall in love with this scenery..


Bercanda dengan adik2 n menakan as rase macam bergurau dengan adik-adik sendiri..kakmah,jah,ken,nurul,adila,mat anif,udin,una n ramai lagi...dorang sume terima aku dengan senang ati..aku tersentuh tgk care depa melayan adik2..gurauan depa dengan adik2 mengingatkan aku dengan senda gurau abg,kakak n adik aku...kitorang pacak pelita sama2,men bunga api,jalan2  tepi batas padi [batas ea??] ..huhu..sedeynye bile ingt balik..kak fida will miss korang sume...i hate gudbye!!



Bukan takat mase pegi n mase raye uma as jek..mase blek pon i learn sumtink..’xsmestinye hati org tu gagah seperti tubuh badannye’..kadang2 kite nmpk org tu hepi jek memanjang tp kite xpnh tau sendu diati dorang melainkan bile kte dah knali dorg..hurmm..thanx to tan kee hui n rizal..aku rase aku belajar sesuatu dari korang...n utk asriani ariffin n ‘ainun syafiqah,aku rase bertuah dapat kawan ngn korang..korang bukan je ade stakat time happening tp korang gak la ade ‘bahu utk aku menangis’..spesel thanx skali lagi kat tan kee hui sbb sanggup berkepenatan [ayt aku mcm hape je ni] drive kete kancil manual tuh..mesti sgt pnt..kecian.nk spesel thnx lgi skali jugak kat asriani a.k.a rumet tersayang sebab bagi kitorang menumpang kasih famili ko..sayang ko sangat2 as..:’)


pssst : ok.sile fokus utk 2 exam lagi farieda~

Thursday, November 11, 2010

all u hav 2 know

''namaku xperlu disebutkan,dari suaraku pasti kau kenalku''
''rupaku xperlu dibayangkan bla bla bla''

even agak terlambat [lepas mencecah 20++ entry] aku tringin nak bagitau hangpa hangpa dan jugak hangjebatpa tentang sikap,perangai aku yang korang patut tau..hahaha..
okeyh,oleh kerana aku orang islam aku nak stat daripada tarikh lahir aku dalam kalendar islam

7 muharram 1411

Bersifat pendiam [huuu~], sihat fikirannya. Mungkin akan menjadi bodoh jika tidak mendapat didikan yang sempurna [TT.TT], walaupun begitu, jika dididik dengan baik, dia boleh menjadi cerdik kerana bakat fikiran yang pintar cerdas ada padanya [yeaaayyy~]. Dia mempunyai keinginan yang baik dan selalu berada dalam selamat. 

Then,kalo ikutkan kalendar masihi...aku lahir pada hari isnin, selepas subuh,pada tarikh 30 julai 1990 [aku lahir terlebih bulan---> 11 bulan kat perut mak,pnye degil nk kuar]

Lahir pada hari isnin
Wanita ini bersikap jujur, tidak mudah menggelabah atau panik, berhati-hati, tidak mudah mengalah, pandai menjaga diri dan pergaulan. Ramai teman lelaki dan wanita yang menyukainya. Dia juga mudah memberi pertolongan, cergas, berusaha kuat, teliti dan pandai menguruskan kewangannya. Namun jika marah berapi-api dan menakutkan, jarang mahu mengaku kalah dalam pertengkaran. Dalam percintaan, dia mencurahkan kesetiaan tidak berbelah bagi dan sedia berkorban. Seksualnya kurang membara melainkan pasangannya pandai mencari tempat rangsangannya [sile abaikan ini]

Tarikh Lahir pada  30hb
Orangnya sensitif dan mudah tersinggung. Sifatnya yang suka menyendiri membuatkan dia lebih suka tinggal di rumah. Ramai orang suka bergaul denganya kerana perwatakannya yang lembut & ramah. Dia paling benci jika cintanya ditolak atau dikhianati oleh orang yang benar-benar dicintainya [xberkaitan]. Namun begitu dia selalu bersikap sabar dan tidak terburu- buru dalam bertindak. Sayangnya untuk urusan masa depan dia bersikap pesimis sering mengalah sebelum mencuba. Oleh itu mesti ada yang mendorongnya agar tidak terus terjebak dengan sikap pesimisnya [haruslah].

Julai
 seronok didampingi, agak pendiam [pendiam lagi?] kecuali dirangsang, ada harga dan maruah diri[semestinya], tidak suka menyusahkan orang lain tetapi tidak marah jika disusahkan, mudah dipujuk dan bersikap lurus, sangat menjaga hati orang lain, sangat peramah, emosi sangat mendalam tetapi mudah terluka hati dan lambat pulih, berjiwa sentimental, kurang berdendam, mudah memaafkan tetapi sukar melupakan, tidak suka benda remeh temeh, membimbing cara fizikal dan mental, sangat peka, caring dan mengasihi serta penyayang, layanan serupa kepada semua orang, tinggi daya simpati, pemerhatian yang tajam, suka menilai orang lain dengan pemerhatian, mudah dan rajin belajar, suka muhasabah diri, suka mengenang peristiwa atau kawan lama, suka mendiamkan diri dan duduk di rumah, suka tunggu kawan tapi tak cari kawan, tak agresif kecuali terpaksa, lemah dari kesihatan bahagian perut, mudah menjadi gemuk jika tak dikawal [tipooo ni!!], minta disayangi, terlalu mengambil berat, rajin dalam membuat kerja.[n,~]

3+0+0+7+1+9+9+0 = 11
1+1 = 2 [pendamai]
 Dilahirkan sebagai diplomat, Mereka selalu memikirkan dan peka terhadap keperluan dan perasaan orang lain sebelum mengambil kira dirinya sendiri,  Secara semulajadi sangat analitikal dan suka mengikut gerak hati, Mereka tidak suka bersendirian,  Persahabatan adalah penting buat mereka dan berupaya mendorong mereka untuk berjaya di dalam hidup, tetapi mereka sanggup untuk bersendirian jika hubungan yang terjalin itu tidak serasi, Golongan ini secara semulajadi adalah pemalu [ke?], mereka patut belajar untuk meningkatkan nilai kendiri (self esteem) dan meluahkan perasaan secara terbuka tanpa berselindung.

psssstt : maksud name aku yang tunggal, yang istimewa, yang luar biasa---> [ade darah power rangers ke??]
mallluu~

Tuesday, November 9, 2010

FLY ME AWAY

suke la tgk video orang kawen..lagi2 yg unik2..yang ala2 fairy tales la, kayangan la [xbpe suke sgt yg sheikh muzaphar pnye], lagi ske yg kawen kat air tuh [korang mesti dh tgk sume video ni kan??]adela sorang kawan aku cakap..'alaaa,nak watpe wat gah2 kawen je pon..yang penting HONEYMOON kne best'..[ i mean tmpt honeymoon yg best..sile jgn pk lain]...ok,gini pandangan aku..ye,btul bnde tuh best, nmpk cam kiut jek..sume org akan cakap 'wah,comelnye tema kawen die' tp kene pk gak bnde tuh agak membazir sebenanye..bukan xleh nak wat..tipula kalo aku cakap aku xnak pon wat majlis camtuh yang comel..tp,kite kene pk gak kawen ni bukan takat majlis jek.nak wtpe wat gah2, havoc2 tp atlast kawen xsmpai 5thn 'kami xsehaluan'..pk2 nananana~

by the way,aku FALL IN LOVE dgn background song dlm video kawen dlm air tuh...
meh,aku kongsi lirik die ngan korang.hahaha.[bg yg xsuke sile men jaoh]

Silver Moons and paper chains,
Faded maps and shiny things.
You're my favorite one-man show.
A million different ways to go.

Will you fly me away?
Take me away with you,
My love.

Painted scenes, I'm up all night.
Slaying monsters, flying kites.
Speak to me in foreign tongues.
Share your secrets one by one.

Will you fly me away?
Take me away with you,
My love.

[Now I cant think what life was like
Before I had you by my side.
Cant say what I'd do without you,
Knowing what its like to have you]----> sweet

Hidden walk ways back in time.
Endless stories, lovers cry.
In my mind I've been set free.
Will you take this Journey
You and Me?

Will you Fly me away?
Take me away with you,
My love.

Fly me away with you,
My Love.

Take me away with you,
My Love.

pssstt : agk2 kalo aku kawen tema 'alam barzakh' ok x???

mY dEarEst mOhD hAiRuzAn HiLmi

Semalam aku bukak number maxis aku yang telah sekian lame diabaikan..[cian die~]
ok,point die bukan pasal itu okeyh..haha..memandangkan kredit maxis yang masih berlambak [RM1.25 kire masih byk la bg org yg jarang gne kn?] so aku mesej la kak mega utk bertanyekan kabo [seyes,rindu banget same die..rndu nk dgr die bebel soh masak,kemas uma n bla bla bla].Then die kabo la yang actually 06/11 aritu bday hilmi...walaoh!!!MACAMANE AKU BOLEH TERLUPE BDAY ANAK SDARE AKU SENDRIRI NI????!!beri2 sori my dear..mak andak buzy sgt ngn exam smpai lupe bday kamoo [bz exam ke bz fb??]..dan2 plak mak die mintak hadiah yg besor dr mak andak die nih..hades..xpe2..t mak andak bwk hadiah yg paling besar..hadiah die 'mak andak yg balik j0h0r'..ok x??ape??x ok??pelempang nk??kcik2 dh byk cekadak [hahaha,garang nih!!]..papepon ni wish mak andak utk kamoo :
1.sweet 5th
2.dgr ckp ibu..xmau mlawan2
3.blaja tdo ngan abang2..xmo tdo ngn ayh ngn ibu..dh bsar kn??cmne nk dpt adik cmni.. [errr?]
4.mak andak balik nanti ko cium mak andak banyak2..xnk cium mak andak xnk bg hadiah lagi!!
5.ouh,tamakon selebret besday 2x..xtinggalkn utk mak andak..huh!!
6.jangan cengeng!!lelaki kene jadik kuat!!yeah
7.mak andak saaaayyyaaannngg kamooo~

boleh adik cakap cket??? [trademark die]
   
love u syg
love,
mak andak a.k.a kakak sulung kamoo
[akibat xnk mengaku tua]

Wednesday, November 3, 2010

~ RinDu iTu xKan BeRhEnti ~

JANGAN BERANI2 KACAU MAK ANDAK KAMI!!
mak Andak sangat2 merindukan anak-anak mak andak..mak andak nak mintak mahap kalo ade terpilih kasih kat kalian..mak andak sayang sume anak-anak mak andak..xkirelah icam ke pali ke ilmi ke wawa ke akim ke..mak andak sayang sume SAMPAI KIAMAT tau..huhuhu..

mohd hafizul risyam nurhakim a.k.a sang pengacau

mohd mustaqim a.k.a budak manje

mohd fairuzan fazlee a.k.a sang katun
mohd hairuzan hilmi a.k.a kuat merajok
nurizwani a.k.a sang putri

Saturday, October 30, 2010

~ LeT's pLay GaMe ~

syarat :
1.bukak media player yg korg slalu bukak untuk dengar lagu [mp3]
2.turn shuffle on
3.Jawab soklan2 berikut dengan cara menekan next kat media player tuh
4.tulis tajuk lagu tuh sebagai jawapan even korang rase jawapan die agak/terlampau merepek
5.try utk tidak MENIPU
hehehe..gudlak bebeh
[kat bawah ni adalah cth yg aku buat sndri dan aku xmenipu]


1.Bile seseorang kate 'it's ok'.Ape korang akan cakap?
- HANYA TINGGAL SEJARAH

2.Mcamane korg describe diri korang?
- KU JUGA MENCINTAI DIRIMU

3.Apa yang korang ske pada seseorang perempuan/Lelaki?
- KAU ATAU AKU

4.Ape perasaan korang hari ni?
- AKU RINDU SAYANG KAMU

5.Apa tujuan korang hidup?
- SERASI BERSAMA

6.Ape motto korang?
- MUNGKINKAH TERJADI

7.Apa pandangan korang tentang parents korang?
- ISABELLA

8.Ape yang korang slalu pk?
- HARI INI DAN SEMALAM

9.Ape 2+2?
- PERLU KAMU

10.Ape pendapat korang tentang besfren korang?
- MENATAP MATAMU

11.Ape pandangan korang pada orang yang korang suke?
- KU MERINDU

12.Ape kisah hidup korang?
- RINDU TERHENTI

13.Korang nak jadi ape bile besar nanti?
- TAK TAHU ANTARA DUA

14.Ape korang pk bile korang jumpe seseorang yang korang suke?
- YANG PERNAH

15.Ape yang parents korang pk pasal korang?
- SELAMAT ULANGTAHUN SAYANG

16.Ape hobi korang?
- CAHAYA DIATAS TAR

17.Ape rahsia terbesar korang?
- GURAUAN BERKASIH

18.Ape yang korang pk pasal kawan2 korang?
- LELAKI INI

Amacam??gerek x??hahahha..mmg sengal ini game..korang pon leh cube ngn lagu2 bahasa len..lagu english ke,nasyid ke,korea ke,cina ke,tamil ke,german ke n watsoever la..
game ni cume utk release tensen jek...xde kaitan ngn yang hidup,mati ataupon yg sdang koma..hehehe..
apekate korang try game ni yourself n kabo kan kat aku resultnye...SELAMAT MENCUBA

Friday, October 29, 2010

wHat a BaD wEek

Sabtu & Ahad 23-24/10/2010
SUKAD-----> sangat penat tau..maen boling padang kat tengah2 panas..Tp alhmdulillah dpt masuk semifinal.Muke burn gler & sgt penat..dpt upgradekn skill permainan..dan yg paling penting dapat makan KFC [penggawa belanje~]..ngeee...
[moral : bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian]

Isnin 25/10/2010
DATELINE ANALISIS BAJET 2011 & DATELINE TUTORIAL MAKROEKONOMI
ok,awal2 xnk buat siap2 asgment tuh..haaa..last minit baru nk pulun wat...ni la satu prangai aku xleh ubah dari zaman mude2 dlu [skrg pon masih mude okey~], ske wat last minit [=,='']..atlast,ngan penat2 alam tuh aku bangkit gak wat asgment tuh..seb bek asgment gruping..kitorang ade bg2 tugas..tapi,seyesly aku xlarat sangat nak same2 wat TUTORIAL tuh..credit to 'AINUN SYAFIQAH
[moral : jangan suke bertangguh]

selasa 26/10/2010
DATELINE ASAS PSIKOLOGI
adedeh..x ilang penat SUKAD lagi ade lagi 1 asgment [asgment ni dah soh wat dari awal sem sebenanye]..haaaa,bagus farieda..amalkan last2 minit ni.BAGOOOSSS!!!  [cekak pinggang cket cek kiah].... bukan xnk wat dari awal..cume xtau cmne nak stat..huhuhu..haaaa..alasan lagik!!! [o,0]..tp akhirnyeeee,siap jugak die..
[moral : jangan beri dalih tapi katalah boleh]

Rabu 27/10/2010
Ni lagi 1..aku memang beno2 xbekenan ngan ari rabu sem nih..aduuiii,,bayangkanla dari pkl 9 pagi sampai ke 7 malam 
Gap cume dari kol 11-1 jek..penat ari ahad+isnin+selasa bertimbun2..
huh!!!capek deh~capek2 pon sempat gak g talk exchange student [seyesly trase excited nk join tp mybe bukan rzeki kot) & interview penyelaras Temasya Olahraga Tahunan ,TOT (lbih kurang macam ari sukan sekolah la)..sampai bilik kol 12 dah..ape lagi..bersih2kan badan, solat then ltak kepale kat bantal trus tido..
[ moral : tabah dan kuatkan ati..sekuat MACAN!!]

Khamis 28/10/2010
presentation skw122..ok,truthfully [adekah ejaan ini betol?] aku memang sangat2 xbersedia nk present.,.dan hasilnye...memang gamp****..errr..presentation kali ni memang sangat plain..aduih,tp biaq p la..redha kan saje.huhuhu~but,mungkin hikmahnye ialah time aku diterima untuk jadi penyelaras TOT [cume jadi pegawai temasya jek a.k.a org kcik] ..Alhmdulillah yaAllah...Malam pulak ade klas lagi..klas last..so,kne pegi..smata2 utk dapatkan tips exam..hehehe~
[moral : bagai melepaskan batuk di tangga]

Jumaat 29/10/2010
hari T.I.D.O SEDUNIA!!!!BALAS DENDAM~~~ (yeahhhuuuiii!!!!)..Rawat kesedihan xdapat blek uma ngan aktiviti berhibernasi..hehehehe~
[jgn lupe,minggu dpn stdy week] 

pssst : mood minggu ni..sebel~~

Friday, October 22, 2010

~ iF ~


pssssttt : pernah tak kite ter pk tentangnye???

Sunday, October 17, 2010

kEk bATiK

Bahan-bahan :
  • milo [kalo xmau milo tkr la ngn oligo ke tp milo paling sdap] (400g)
  • susu [pastikan guna susu yang mudah didapati dan halal]  (1 tin )
  • biskut meriam [kalo biskot meri xde jgn ngade2 mintak kat mkcik mariam] ( 1 bungkus )
  • serbuk kokok [beli yang kecik jek]
  • buttercup (250 gram)
ok,telur tuh choice jek..xnk letak pon xpe
cara-cara :
kak meri yang dh dipatahkan
  1. mule2 skali korang kne patah2 kn biskot meriam tuh..patahkn ikot ske korang..nk wat pentagon bleh,segi tiga bleh..tp slalunye aku patahkan 4 jela..
  2. pastu,korang kenela sediakan 1 periuk yang sederhana yang dipanaskan kat dapur dengan api yang kecik.(jgn lupe pkai apron...comey cket deh ~)
  3. okeyh,then baru la korang bubuh buttercup..ape die??haaa,ye bubuh sume..tp tang plastik die xmo ltak skali..haish...haaa..kasi kacau sampai cair ye penonton(eh,sape pnonton aku ni?)
  4. seterusnye,bubuhla setin susu tuh..pastikan tebuk dlu...jangan bubuh ngn tin sekali..[buruk ropenye]
  5. lpas susu tuh sebati dengan canteknye ngan buttercup p la masukkan milo plak..perabeh je yang 200 gram tuh..iyeee..sume skali..bape kali mau dibilangin...haaa..kacau lagi sampai sebati..yeee..bagus..wat putaran 360 dgree..
  6. dah sebati??ok skrg masukkan plak biskot2 meriam yang korang patahkn td (perhatian!!! biskot yg diterajang xmasuk dlm list yek)..ha'ah..camtula..btol tuh..gaulkan biskot tuh ngn adunan milo+susu+buttercup td..pandai pon..(tepuk tangan..yeay~)..wat dengan lemah lembut..jangan smpai biskot tuh jadi hancor korang keje kan..yang laki tuh...kalo nk wat jgn glojoh sgt gaul..bawak2 bersabo yekk...
  7. ok...jangan lupe bubuh serbuk koko plak..sbg pemanis jek..ooiii..jangan bubuh sume..t berak keras sembelit plak kang..bubuh cket je yunk..2 sudu ok dah kot..adeiihh..jgn pkai sudu sendok tuh..sudu makan..spatula???pon boley...
  8. ok,sekarang p tutup gas tuh..haaa..p amek bekas..kat mane??ujung almari tu kan ade..cuci dlu..ish,bukan yang kecik cenonet ni..amek yang sesuai dengan isi kandungan la..ok,pindahkan yang kat dalam periuk tu ke dalam bekas..lagi 1,pastikan bekas tu muat untuk letak kat peti sjuk..
  9. dah pindahkan??ratakan plak kat dalam bekas tuh..wat comey2 cket mcm bentuk kek yg rata..then masukkan dalam petisejuk..biarkan die menyejukkan dirinye sendiri disitu..ok,korang bleh tgk tibi..
  10. krettt..krooott..kreeett..lapo???nk ngonyel2 sambil tgk tv??haaa..p kitchen kuarkan kek batik pastu potong kasi kecik2..
taraaa...siap suda..boleh ngonyel2

 ouh,aku terdengar mulut yang nk kene cili tuh..ape kau ingt aku xgeti wat ke??see the hand la (haaa,tgk jgn xtgk)..xsdap2 pon dh beberapa org memuji hasil air tangan aku nih (bkn peluh ditgn ok)
cthnye:
''akak,seyesly..ni bukan nk memuji la..tp mmg sedap kek batik akak ni..bg resepi please~''
''oooiii,aq rse cam syg jek nk abehkan kek batik ko ni..sdap weyh..wat la lagi''
''ok,barang2 dh disediakan..ko tinggal wat je''
''aku pnh gak rase yg pasar mlm punye,tp ko punye lg sdap''
''tlg watkan utk mak sy boleh x??mne tau die bkenan leh wat menantu''-----> tipoo jek..kakaka~
[astagfirullah,farieda..tawadhu' farieda...jgn riak]
psst : mahapla kalo terover~

Friday, October 15, 2010

e.X.A.m [ =,= '']

ooohh my my (ala2 gedik ),,,jadual waktu muktamad PEPERIKSAAN AKHIR utk semester 3 ni dh kluar..
ades3~~dh nk akhir sem rupenye..xmau3...xske3..(aish,farieda...toksah gedik bleh x??)ok,straight to the point!!!
see it yourself~~

08NOVEMBER2010 
[ 2.15 PETANG ]
DEWAN UTAMA DESASISWA RST 
( SKW122 : PENYELIDIKAN SOSIAL : KAEDAH KUALITATIF DAN KUANTITATIF )

09NOVEMBER2010 
[9.00 PAGI ]  
DEWAN UTAMA PELAJAR  
( LSP401 : GENERAL ENGLISH )

13NOVEMBER2010 
[ 2.15 PETANG ] 
DEWAN UTAMA PELAJAR C  
 ( SEW213 : MAKROEKONOMI 1 )

15NOVEMBER2010 
[ 9.00 PAGI ] 
LO5,DEWAN KULIAH 2 
( SEW211 : MIKROEKONOMI 1 )

22NOVEMBER2010 
[ 9.00 PAGI ]  
DWN KULIAH/DWN UTAMA PELAJAR  
( SHE101 : HUBUNGAN ETNIK )

23NOVEMBER2010 
[ 2.15 PETANG ] 
DEWAN UTAMA PELAJAR  
( STU231 : ASAS-ASAS PSIKOLOGI)



Sunday, October 10, 2010

SeLamAt aRi LaHir pErmAta Hati ku


It's been a year!!!
kamoo suda besar my little baby boy
mak andak nak balik join celebrate bday kamooo..
tp mak andak xboleh..xpela,t mak andak balik mak andak blikan mainan k..
xmo nakal2 slalu..jgn susahkan ibu,ayh n nenek k..
temankan nenek tau..
love u dear~
saat diazankan



baby
didodoi dengan zikir
 maklong
syg kamoo

yeay..setaon suda~


Friday, October 8, 2010

Prinsip

''PPPOOOOMMMM'''

''OUH...MAK EKAU MASAK SAMBIL BERJOGET!!'''aish,ko ni minah kalo x tkujatkan aku xsah ko ae..''jerit aku pada minah

 ''alah,lek r tijah..ko tuh yang syiok sgt dok melukis katun tu nape??xde keje ke??asgment dh siap belom??haaa,minggu dpn ni nk present..ko dh prepare ke belum..proposal kedai kite tuh ko dh edit belum,punye la banyak keje ko..melukis ko ye tijah''bebel minah

''weh,aku xmacam ko la..aku cepat efisien dan tangkas..wah,dh boleh buat slogan pulak ek..hahaha..dah siap dh sume..cume,assgment tuh taon depan la aku buat..aku melukis ni bukan sje2 tau..aku melukis bakal suami aku''

''BAKAL SUAMI???blajo pon x abes lagi dh berangan nak kawen..eh,tapi ensem gak ek ko lukis ni..sape ke name die??budak kos ape??xpenah pon ko citer kat aku??''tanya minah kat aku eh tijah..

''haaa,tula ko..cikgu aku pesan even kite masih mude..xsalah kalo kite berdoa untuk ditemukan jodoh yang sesuai..yang dapat membimbing kite kejalan yang benar..ni haaa..aku sje dok imagine nk jumpe laki camni''
ciri-ciri die:
*tinggi lbh cket dari aku*
*pakai spek*
*attire die sempoi tapi smart*
*rambut spike kat dpn*
*ske pakai sportshoes*
n paling penting name die
*mohd harith hilman*
hehehe..jelas tijah sambil mate memandang ke syiling sambil mata terpejam2 (brangan la tuh)

''masalahnye tijah,dapat ke ko jumpe org mcm tu??siap ade nme lg..ape ko ingt ni cter industan yg org tuh leh wujud kat alam nyata siap ngn ciri2 yg ko nk tuh??deyyy,,pigi daaa~ nila akibatnye bile siang malam dok tgk industan jek''kata minah sambil menjuihkan bibirnye ke tahap yg org len xboleh buat

''hurrrmm..ntahla minah..aku yakin dgn ati aku nih...satu hari nanti aku akan jumpe mohd harith hilman aku ni''

''kalau jumpe..kalo xjumpe??ko nak org gelarkan kau ratu andalusia a.k.a ratu Anak dara Lanjut Usia??hahaha''

''xpe,aku sanggup tunggu..akan ku jelajah ke seluruh pelosok dunia demi mencari putera yang aku idam kan''

''ceeettt,suda la kau...harap2 kau jumpe la ngan orang mcm tuh..aku nak tgk nanti kau kawen ngn sape,,ntah2 kawen ngan dollah juling tu ha..kalau jodoh xkemane kan??x gitu?kakakakaka''

''aish,dollah tu pon ok pe..ensem gak aku tgk..tapi kalo oter mata tuh lagi ensem la..xpe,bleh tutup dgn rayban..hohohoho..''ujar tijah berseloroh

''haaa,ckp psl lelaki idaman..ko cmne minah??ko aku tgk jendul tu ade la tapi still dlm kategori lawa..nak kate ketot tu ade la gak tapi still nampak comel..clumsy ko tuh masih bleh dikawal..tapi nape ko masih solo??''

''errr..aku kekadang tu tringin la jugak..tp aku berpegang pada prinsip''

''prinsip ape?''

aku nak org yg cintakan aku tuh mencintai Allah lebih dari aku supaya aku pon lebih kuat mencintaiNya
aku nak org yg sentuh hati aku tu adalah org yg hatinya bertaut pada Allah supaya aku xtermasuk ke jurang cinta nafsu
aku nak org yg rndukan aku tu lbh rindukan syahid kejalanNya
aku nak kalau aku terjatuh,biarlah org yg cintakan aku tu tuntun ati aku utk bertatih sama-sama dlm perjalanan menyeru manusia kepada Allah 

''errrkkk''

pssssttt:ok,ni crite mrepek di subuh ari nmenye..sori x besh lngsung..hahaha..aku cume nk state kat cni yg kite xperlu nk senaraikan ape yg perlu ade kat seseorg yg bkl jadi pasangan kite sbb sgala ktentuan adalah di tgn Allah..cume,prinsip tuh perlu utk kt mnentukan ngn sape kite akan berpasangan..
ya Allah
"tidak kupinta yang menawan''
''tidak kuharap yang hartawan''
''bukan juga kerana kedudukan''
''cuma kudamba yang sepadan''


Saturday, October 2, 2010

Kite kawan selamanya~


 This entry is dedicated for my friend who is doing his exchange student's programme...MOHD HATTA MAHAT

Hatta...
Aku nak say thanx kat kau...
sebab
*jadik kawan stdy grup aku mase form 6 dulu
*blikan aku strepsils mase aku sakit tekak kat skola dulu
(siap ade sampul lagi..mcm nk bagi adiah..haha)
*kau banyak tolong aku untuk exam sejarah mase form 6 aritu sampai aku leh dapat A..hihi
*ayam yang kau wat untuk jamuan kelas kite sangat sedap
*same-same settlekan hal mase nak masuk usm dulu
*sambut besday aku mase sem 1 dulu(sweet sgt)
*banyak belanje aku(terutame pizza hut tuh)
*bagi aku kad raye yang sgt besooo
*sabo ngn perangai aku yang xmatang ni
*n banyak sebab lagi


Bile kau xde baru aku tau..
banyak yang kau dah wat utk aku
and maybe aku xleh nk balas sume jasa kau
cume ni je yang aku leh wat utk mase nih..
gambar2 kenangan dari zaman sekola sampai kite masuk u same2..
sbnanye ade banyak lagi gambar..
tp,aku rase ini yg paling ok
(sebab gambar aku yg len buruk giler!!!)
hehehe
tatap wat kenangan keyh..
opppsss..
ok,maybe ade yang tersalah faham ngan kite..
antara aku ngn kau...
kite adela besfren...
kite xkan mungkin akan jadi kekasih..
sebab seorang sahabat yang mencintai sahabatnye adela pengkhianat..
kn ta kn??..
bagi aku..
mohd hatta mahat adela seorang sahabat
yang susah untuk aku carik dizaman modenisasi ni.
okeyh..harap kau jage diri at German tuh..
jage maruah agama,keluarga dan diri k..
kite akan tetap jadi kawan selamanya~

 pssssttt:salah satu sebab aku wat entry ni sbnanye nk mintak ole2 dari German (syhhh,jgn btau sesape)
             hehehhee..(n_n)

Monday, September 20, 2010

dilema puasa enam

"Rasulullah SAW bersabda (yang bermaksud) : Barang siapa yang berpuasa di bulan Ramadhan dan meneruskannya dengan enam hari di bulan Syawal, maka (pahalanya) seolah-olah berpuasa selama setahun." (Hadis riwayat Muslim).
knape ia dikatakan begitu sebabnye puasa dibulan ramadhan di misalkan seolah-olah kite puasa selama 10 bulan..dan puasa enam ari bulan syawal 2la pelengkapnye iaitu seolah2 kite berpuasa selama 2bulan.. so,10+2=12...kn?kn?kn?
tapi,ape yg memusykilkan aq adelah:
i.puasa 6 ni perlu ke puase 6 ari berturut-turut lpas rye ke2 ataupon selang-seli selagi syawal masih ada???
ii.boleh ke gabung niat puasa qada' dgn puasa enam????

okeyh,bg meng'solve'kn mslh (ckgu bm aku bce ni mati aku kne cubit) aku pon try mengusha 2 3 website yg berkaitan hukum puasa 6 ni..yela,ilmu didada aku ni terlalu cetek kot..kalau salah mengaplikasikan boleh dikatekan sesat tau.x gitu??.huhuhu...so,ni la yg aku jmpe...

bg persoalan pertame-----> berturut-turut atau berselang-seli???
“Afdalnya dilakukan puasa enam hari berturut selepas hari raya. Jika dilewatkan sehingga akhir Syawwal tetap mendapat fadilat ‘disusuli enam hari’ kerana ia menyusuli enam hari dalam bulan Syawwal” (Syarh Sahih Muslim, 8/238).

“Aku telah menyediakan makanan untuk Rasulullah s.a.w. Maka baginda dan sahabat-sahabatnya pun datang ke tempatku. Apabila makanan dihidangkan, seorang lelaki dalam kalangan mereka berkata: “Aku berpuasa”. Rasulullah s.a.w pun bersabda: “Saudara kamu telah menjemput kamu, dan bersusah payah untuk kamu”. Kemudian baginda berkata kepada lelaki itu: “Bukalah puasa, dan berpuasalah satu hari lain sebagai ganti –jika mahu” (Riwayat al-Baihaqi dalam al-Sunan al-Kubra, dinilai hasan oleh al-Hafiz Ibn Hajar dalam Fath al-Bari).

so,disini dpt disimpulkan bahawa afdal bg kita wat scare bturut2 tp kalo xmampu kt masih boleh wat secara berselang-seli asalkan masih lg di bulan syawal...yela,lg2 la skrg ni byk cubaan..ngn uma terbuka lg,ngn kwn2 ajk reunion lg,ngn majlis2 lg..bnde tu mungkin dtg staon skali jek..bile lg nk kmpul rmai2 ngn family n kwn2 kn..bak kata ustaz Asri dlm blog die(Persoalan tentang puasa enam syawal)
'kadang-kadang waktu kemeriahan keluarga itu sukar diperolehi melainkan seperti pertemuan semasa cuti hari raya ini, maka eloklah seseorang tidak berpuasa sunat pada hari kaum keluarga atau sahabat handai menjamu selera. Dia boleh berpuasa pada hari-hari lain yang masih berbaki. Puasa sunnat digalakkan, namun menjaga hubungan silaturrahim dan perasaan kaum keluarga juga amat penting'.

beralih pada persoalan yg ke2 pulak----> Gabung niat puasa Qada' dan puasa enam

ade pndapat yg aku tgk mmg xbg langsung menggabungkan antara 2 puase ni...sebabnye,ia sama la sperti kte ibaratkn smyg wajib 5 wktu dgn smyg sunat..kn x boleh 2 kn???
ade jgk yg ckp xbleh selagi xganti puasa qada' sbb patut mendulukan puasa wajib sedangkn puasa 6 hanya sunat.
dan ade jgk yg ckp boleh dan ganjarannya adalah 2 ganjaran sekaligus iaitu ganjaran puasa qada' dan sunat..cthnye menurut i luv islam.com

"Syeikh Atiyyah Saqr, mantan Ketua Lajnah Fatwa Al-Azhar ketika ditanya tentang persoalan ini menyatakan bahawa sudah cukup bagi seorang yang ingin melakukan puasa qada dan puasa enam dengan berniat puasa qada di bulan Syawal, dan ia akan diganjari dengan dua ganjaran sekali gus seandainya dia bertujuan demikian dengan syarat dia perlu mendahulukan niat puasa qada terlebih dahulu."

okeyh,kesimpulan yg aku dpt tocang simpulkan dari website2 tersebut ialah sebaik-baiknya puasa 6 tu adalah:
dilakukan pada hari ke2 raya
berturut-turut
mengqada' kn dlu puasa yg tertinggal....

tp,kalau xmampu ia masih boleh dilakukan dengan cara:

berselang-seli
sepanjang syawal
mendulukan puasa 6 pada syawal dan mengqada'kn puasa pd bulan yg lain
menggabungkan puasa qada' dan puasa 6

cume mungkin pahala yg kite dpt berbeza la..kalau kita wat bnde yang terbaik,maka pahala yg kite dpt juga akn terbaik..insyaAllah...
wallahualam

p/s:sesungguhnya yg baik itu dtg dr Allah dan yg buruk tu dtg dari diri kite sendiri..btulkan seandainya aku yg salah...(ayt utk entry kali ni agk skema ye~)

Raya & Reunion

Bila Sebut Pasal Raya
Semua Ingat Hari Raya
Tapi Jangan Pulak Kita Lupa
Ada Seribu Satu Kata
Berkait Dengan Raya
Selain Hari Raya
Haaa...aku bukan nk crite pasal lagu raya jalil hamid nih...
aku nk crite kisah raye aku kali ni...
over all,aku rase cuti raye kali ni dimulekan dengan biase2 tp diakhiri dengan ke'best'an
sbb ape??haaa..yg ni aku nk crite ni...

Raya pertama,,,
rutin mcm biase..
bgn pg2 mandi wajib mandi sunat Hari Raya,smayang raye...
pastu tempat yg wajib pegi tiap taon
1.uma pusara bapak
mengingati mati itu wajib
2.uma tok majidi
3.uma bibik majidi - mkn rawon tersedap di dunia
4.uma nenek putri wangsa
welcome to nenek's house..
 pastu blek uma tgk tv jek..hahaha...
Raye ke3,,,
lokasi:kampung nelayan batu layar,desaru
bleh dikatekan tiap taon ktorang akan p cni..n for my personal view event ni dh mcm reunion utk kami org2 boyan berkumpul rmai2..mase tu rmai giler org boyan yg aku xbpe knal pon ade..tp mak aku knal sume org..so,aku rse mungkin reunion ni lg ssuai utk mak aku la (ceeewah,mak pon ade reunion seyh~)..acara kemuncak die ialah bile kaum laki2 n cket kaum pompuan (tmasuk mak aku) akan turun ke laut utk mengutip lato (rumpai laut)..haaa,korang pnh mkn rumpai laut segar x??yg korang mkn ngan sushi tu dh xsegar..rumpai laut segar ni sedap bile cicah ngn smbal belacan (pergghh..menjejeh air liur)..syluurrpp~
batu layar

Raye ke7,,,
tarikh:16sept2010
event:konvoi raye
participants:24 org
time:9a.m-10.30p.m
mmg gler syiok sbb kali ni mmg rmai giler yg join...ssh kot nk jmpe rmai2 cmni sbb memasing bz ngn stdy n keje...13 uma yg ktorg pegi tmasuk area jb,tiram n pasir gudang (yg paling jaoh)
antara uma yg ktorg p:
korang terbaeekk~
1.uma ain
2.uma ayu
3.uma azila
4.uma aihan
5.uma ecah
6.uma te'ah
uma penyelia asrama kesayangan ktorang..luv u puan..
7.uma puan
8.uma apim
9.uma pe'ah
10.uma yan
11.uma lin--->dh kawen
12.uma neng-->dah ade 1 anak..
13.uma nenek--->bkn nenek aku..tp kwn ktorg yg jgk dikenali sbg liyana
14.uma bied

blek je dr reunion tuh aku trus dpt sindrom dmam n saket tkak..overload la kot..tiap uma wat mkn2 spesel..mne taknye kn..hihihihi~

Raye ke8,,,
haaa...kali ni reunion ngn membe2 rapat aku..wan ngn adik kicik die (sofia),awer n fika,sygnye cik areqil cik wok xjoin..sori lupe nk ajk ye cik areqil..mse tu agk mcm kelamkbut cket..(TT.TT)..yg pegi pon cket jek.event cam biase la..tgk muvee (cter cats&dogs)..mcm boring ngntok gakla cter tuh..pastu awer potong rmbut..then,jln2 jap pastu balik..kjap jek sbb mlm tuh aku dh nk balik utara n awer dh nk blek ganung..huhu..tp awer,wan n pika..korang mmg besh!!!lenkali ade mase kte hangout lg keyh..btw,wan..terharu bile tgk gmbr kek friendship kte kat entry awk..hehehe..erm..xde gmba sgt la nk ltak sbbnye gmbr byk kat kamera awer..pssst.,awer..tgk video tuh kalo rndu kat ktorang keyh..syg kamoo..
jgn tgk dpn..tgk yg blakang tuh..tgh gayot ngn bapakwe..hihi

Raye ke9,,,
Braye di kedah pulak..erk,actually bkn kat kedah...turun kat kdah tp braye kat penang..bermandi-manda kat Miami Beach..best??mungkinla..actually segan..huhu..berpicnik ngn family bapakwe specky ana...balik usm trus makin batuk n demam..
agk2 nme Miami Beach ni di amek smpena CSI:Miami ke?
 Okeyh,settle kisah raye aku kali ni..skrg ni keje aku ialah  mneruskan perjuangan hidup sebagai student (bapak skema ayt) n mengadap smule assgment2,projek,test2 n watsoever..fuhh,capek deh~


p/s: esok puasa 6 pula,
      habis puasa sambung raya,
      slagi syawal masih ada....
selamat hari raya~







Thursday, September 2, 2010

Ingat Lagi x????


Ingat lagi x???
Hurrmmm,,peristiwa 29/09/2003
Pagi isnin yg suram..
ingt lg x???
time tu adik kat asrama..
malam sebelum tuh adik mmg xbleh tdo..sbb ape??adik pon xtau...

adik ingt lg...
aritu tibe2 jek bapak mlawat kat asrama..
sgt jarang bapak lawat adik..
sbb bapak slalu keje..nk carik rzeki utk ank2 die..
tp aritu adik epi sgt2...
tp bile adik salam bapak....npe tgn die sjuk??
rse sayu sgt mase tuh..
tp adik tutup prasaan tuh ngn ketawe..
adik xtau aritu ari terakhir die ngn adik...

adik ingt lg...
pg isnin 2..
kak ana dtg asrama..
adik tnye knape..
akak cume ckp...
'adik,saba ae...bapak dh xde'..
sumpah!!adik rse mcm nk pengsan..
adik xkuat!!

adik ingt lg,..
uma kite rmai sgt org...
smpai xmuat dlm uma..
org dok luar uma..
alhmdulillah..rmai jgk knalan bapak...

adik ingt lg..
mse adik peluk mak..
sume org nanges..
sbb adik ckp..
'knape xtunggu adik pmr'
maaf,mak..mase tuh adik xdpt ber pk dgn waras..

adik ingt lg...
adik tgk abg man mcm xcye..
die ckp bapak pegi sbb die..
tp pcayela itu bkn slh abg..
lg sayu ati adik bile tgk manje..
die tdo atas katil bapak..
die xnanges..die diam jek..
mungkin mase tuh die tlalu kcik utk phm...

adik ingt lg..
mse adik cium dahi bapak..
trase sjuk sgt2..
muke bapak plak bersih..
mcm tsenyum jek..
adik cube thn airmate ni dr tumpah..

bapak,
mmg bapak garang..
kdg2 nme ank pon bapak lupe..
tp bapak byk mengajar ktorg erti tabah..
mak skrg dh makin tabah tau pak..
kdg2 mak nanges bile tringtkn bapak..
adik bnci sgt tgk mak nanges..
tp adik kagum..
cinta mak pade bapak sgt utuh..
smpai skrg mak masih mnyendiri..
mak ckp biar idup mak utk ank2 mak jek..
tp tu die kate..
tp adik tau mak terlalu sygkn bapak...

adik ingt lg bapak..
pesan bapak..
blajar rjin2..
alhmdulillah..
adik bjaye masuk u..
kalau la bapak ade skrg..
msti bapak bangge..
tp...
bapak dh xde...(TT.TT)

cume kiriman doa,fatehah dan yaasin jek yg mmpu adik kirim..
smoge bapak bhgie kat 'sne'
dismping para solihin...
amin..
syg bapak tau..
adik....
anak Su'udi